Éppen befejeztem a tanítás, egy kicsit elhúzódott a táncóra. De persze maradnom kellett egy kicsit, hogy gyakoroljak a moszkvai fellépésemre, egy vendégszerepre a Diótörőre. Persze jobban örültem volna, ha régi emlékeimet felidézve újra Odette-Odilia kettős személyiségét alakíthattam volna a Hattyúk tavában. De ez rengeteg munkával járt volna. Ezalatt haza is értem. Úgy döntöttem, megiszok egy kávét a cukrászdában. Elindultam, amikor eszembe jutott, hogy el akartam vinni a laptopomat, hogy egy új koreográfiát állítsak össze a kicsik számára, ezért félútról kellett visszakanyarodnom. A lakás melletti villanyoszlopnál eszembe jutott, hogy a cukrászdában is van számítógép. Gondoltam, ha már eddig eljöttem csak felmegyek érte. Lassan csak elértem a cukrászdába, igaz, furcsa tekintetek meredtek rám, miközben az utcán sétáltam. Szinte már örültem, hogy be tudtam ülni a kávéházba, és rendelhettem egy süteményt egy triplacsokis capuccino-val. Elkezdtem elméletben összeállítani a koreográfiát, közben megittam vagy hat kávét, és észre sem vettem, órák teltek el....